Loading...

Velkommen til fiskeparadiset

Hitra og Frøya

Velkommen til fiskeparadiset

Hitra og Frøya

Velkommen til fiskeparadiset

Hitra og Frøya

Velkommen til fiskeparadiset

Hitra og Frøya

Hitra og Fröya

Hitra - et Norge i miniatyr.

Hitra, med sine 685 kvkm er blitt ett av Europas mest populære havfiskeområder. Årsaken er nok mye grunnet den enorme artsrikdommen som finnes. Årlig blir det tatt mer enn 40 forskjellige arter, så hos oss vet du aldri hva som plutselig sitter på kroken.

Hitra blir ofte benevnet som "et Norge i minatyr", og det med rette. Variasjonen i naturen er enorm. Her finnes høye fjell, skogkledte åser, 7-800 fiskevann, glattskurte svaberg, lunt fjordlandskap, åpent hav og ca. 2.500 holmer og skjær.
Selv om de fleste kommer er fiskeentusiaster, finnes også en rekke andre tilbud. Fillan er öyas kommunesenter, og her finnes bl.a. 2 kjøpesentra, banker, apotek, vinmonopol, bowlinghall, svømmehall og idrettshall. Hitra tilbyr også en rekke fine turstier, og for golfinteresserte finnes en idyllisk 9-hulls bane på Sandstad. Rundt om på øya finnes også idylliske bryggerestauranter som er verdt et besøk, og i sommermånedene arrangeres det hvert år flere festivaler.

Alt skal ligge til rette for at dere skal få et minnerikt opphold hos oss. Hjertelig velkommen.

Fröya - mer kyst enn noe annet.

Drar du fra Midt-Norgekysten uten å ha besøkt Fröya, da har du ikke sett Midt-Norgekysten.

Kommunen ytterst mot storhavet er mer kyst enn noe annet. Med sine 5400 holmer og skjær ligger disse som en beskyttelse for hovedöya på 147 kvkm innenfor. Et karakteristisk trekk ved öya er det åpne, småkupperte og treløse landskapet. Det som særpreger all vegetasjon og ferskvann er "havpåvirkning".

Fröya er ellers kjent som en av landets største oppdrettskommuner for laks. Sistranda er kommunesenteret og kan tilby en rekke bransjeforretninger som bank, post, bensin, hotell, restaurant, apotek, vinmonopol samt idrettshall og kulturhus. Våre bosteder har vi valgt grunnet den fantastiske beliggenheten de har til meget gode fiskeplasser.

Tidevann


Kilde:Norges Geografiske Oppmåling

Finn veien til Hitra.

Få veibeskrivelse

Vær

HITRA WEATHER