Loading...

Fangstregistrering

Norge innførte ny eksportkvote i 2021 med tilhørende registrering av turistfiskevirksomhet. Siden den gang er det kun mulig å eksportere fisk fra Norge dersom du bor på en registrert turistfiskebedrift og du rapporterer daglig fangst under oppholdet. Alle overnattingssteder under Hitra Turistservice er registrerte turistfiskebedrifter.
Kvoten for eksport av fisk og fiskeprodukter er 18 kg. Ferskvannsfisk som laks og ørret er ikke innenfor eksportkvoten på 18 kg.

Fangstregistrering gjøres på overnattingsstedet, gjennom registreringssystemene GoFish eller FishReg. GoFish og FishReg er enkle å bruke, alt du trenger er ditt eget telefonnummer eller pinkode. Etter at du har kommet tilbake fra fiske, logger du deg på GoFish eller FishReg via en mobilapp eller web-side med telefonnummer eller pinkode, og du kan deretter registrere fangsten din.

Hva betyr denne nye forskriften for deg som fiskegjest hos Hitra Turistservice:

Som fiskegjest må du daglig under oppholdet registrere din fangst

Artene som er nødvendig å registrere er: torsk, sei, kveite, uer og steinbit.

Fangstene skal registreres i antall fisk

Fisk som er satt ut skal også registreres.

Turer uten fangst skal også registreres.

Fangster skal registreres per tur per båt.

Nødvendig dokumentasjon for din hjemreise vil bli gitt til deg av huseieren før avreise. Dette er et sertifikat som bekrefter for deg som gjest at du kan eksportere en kvote på 18 kg fra Norge. Dataene for fangsten som er registrert sendes ukentlig til Fiskeridirektoratet.

Du vil ved ankomst motta alle nødvendige instruksjoner og informasjon om hvordan du registrerer fangster fra verten din. Innlogging i registreringssystemet er kun mulig under oppholdet.

Du finner en veiledning til vilkårene for registreringssystemene her:

Link Fishreg poster

Lenke GoFish poster