Loading...

Fangstrapporter

Fangstrapport april/mai 2018

I april og mai hadde vi iår et fantastisk vær. Mange dager med lite vind, sol og temperatur opp til 25 grader. Selvsagt også noen få dager med for mye vind, men svært få i forhold til årstiden.

Dessverre var ikke fisket så godt som været i disse 2 månedene. Var mye fisk å se på ekkoloddet, men den var ikke spesielt bitevillig. Særlig gjaldt dette fiske etter torsk og lyr. Den beste tiden var tidlig om morgenen og om kvelden.
Fisket etter lange var derimot meget bra, og også seistimene, med sei mellom 3 og 6 kilo, kom rekordtidlig iår på platå rundt 100 m dypt.

Her noen foto fra enkelte guideturer vi var på:

Fangsrapport mars 2018

Starten av mars fortsatte med kaldt vær som i februar. Temperaturer helt nede i -15 grader på natta, og også for det meste kuldegrader på dagen. Forholdsvis rolige vindforhold, men i midten av mars ei uke med sterk vind fra sørvest.
Gradestokken de siste 2 ukene har krøpet over på plussgrader, og påskeuka ser flott ut med mye sol og lite vind.

Fisket har vært bra, med svært mye torsk kort avstand fra land. Også en del lyr (bleka), sei og hyse (kolje). Mye sild i området, og i disse områdene har det vært gode fangster. På dypere vann med agnfiske er det tatt en del lange og brosme (lubb), og også noen fine breiflabber (marulker) opp til 13,2 kg.

Her noen bilder fra reisegruppe Rinderhagen fra Tyskland etter sin ukestur her i begynnelsen av mars;

Fangstrapport februar 2018.

Sesongen 2018 er igang. I midten av februar kom våre første gjester. Været har vært svært stabilt med mye sol, men kaldt. For det meste temperaturer mellom -10 og + 5 grader og østlig vind.

Grunnet lite vind kunne gjestene nesten hver dag være på sjøen, og på denne tiden av året trenger man ikke å dra langt ut fra land. Mye fin torsk fjorder og mellom holmer og skjær. Også mye sild i området, så ekstra gode fangster i disse områder. Torsken står for det meste mellom 30 og 60 meter, så ikke nødvendig med tunge pilker. 100-200 gr holder.
En del lyr er også tatt med gummifisk/jiggfiske.
Ved fiske på 100-150 meter, også en del lange tatt av de første gruppene.

her noen bilder fra vår gruppe Henning som var her fra 19. februar til 1. mars.